Un nou paraclis pentru o parohie din județul Olt

Data: 23 Octombrie 2023

Duminică, 22 octombrie, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a fost prezent în Parohia Găvăneşti, județul Olt, păstorită din anul 2014 de preotul paroh Daniel Stoica. Ierarhul a sfințit noul paraclis al parohiei, se arată pe episcopiaslatinei.ro.

După restaurarea și sfințirea bisericii parohiale (2018), precum și a bisericii Parohiei Broșteni (2022), pe care o suplinește, în anul 2023, preotul paroh, ajutat de comunitate, a construit din temelie, în curtea bisericii din Găvănești, un paraclis închinat Sfântului Ioan Botezătorul, pe care l-a înzestrat cu mobilier și cu toate odoarele sfinte necesare. Pictura interioară și exterioară a fost executată în tehnica secco.

În paralel, a împrejmuit curtea bisericii cu gard de plăci de beton, a montat porți de fier forjat la intrare, a pavat aleile de acces, a plantat flori și arbuști ornamentali, a montat o troiță pe locul bisericii străvechi, a construit un Altar de vară și un nou grup sanitar.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Sebastian a acordat preotului paroh Daniel Stoica rangul de iconom, iar ctitorii și binefăcătorii au fost onorați cu distincția de vrednicie a eparhiei.