Un ostenitor de la Ziarul Lumina a primit darul preoției

Un articol de: Marius Nedelcu - 25 Septembrie 2017

În cadrul Sfintei Liturghii săvârșite de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, la biserica Mănăstirii Radu Vodă din Capitală, părintele diacon Ciprian Bâra, ostenitor în cadrul Ziarului Lumina al Patriarhiei Române, a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Sfântul Andrei” – Chitila din Capitală, sâmbătă, 23 septembrie 2017.

Din soborul de slujitori care s-a rugat împreună cu PS Părinte Timotei Prahoveanul au făcut parte: pr. prof. dr. Constantin Coman; pr. Gheorghe Bâra, tatăl părintelui Ciprian; pr. Cosmin Pricop; pr. Sorin Vasile Tancău; pr. Eugeniu Rogoti.

„Mă bucur că într-o zi cu o semnificație deosebită, când prăznuim Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul, într-o mănăstire istorică a Capitalei, nu departe de locul unde părintele Ciprian Bâra slujește cuvântul scris al presei bisericești, dânsul a primit astăzi darul preoției, bucurându-se să aibă și rugăciunile celor care îi sunt apropiați. Doresc să vă desfășurați activitatea în continuare după modelul slujirii desăvârșite pe care Mântuitorul Hristos a arătat-o nouă. Vă îndemn să vă faceți tuturor toate ca măcar pe unii să îi dobândiți pentru Împărăția cerurilor, și să aveți puterea de a iubi pe toți, și pe cei care merită, și pe cei care nu merită. Nădăjduiesc ca preoția pe care ați primit-o astăzi să fie de folos Bisericii, celor pe care îi veți păstori și celor pe care îi veți întâlni în drumul vieții personale”, a spus PS Părinte Timotei Prahoveanul.