Un proiect de succes şi-a închis porţile: „Spune stop inactivităţii!“

Un articol de: Nicolae Pintilie - 29 Septembrie 2015

Au fost consiliate şi informate profesional 968 de persoane, dintre care 288 şomeri de lungă durată şi 680 de persoane inactive din regiunile Nord-Est, Sud-Vest şi Nord-Vest. De asemenea, s-a făcut formare profesională pentru un număr de 882 de persoane, din mediile urban şi rural.

Sfârşitul de septembrie al anului 2015 a făcut ca Iaşul să fie spaţiu de bilanţ pentru un important proiect social. Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ a Arhiepiscopiei Iaşilor, în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare, Asociaţia Filantropia Oradea şi Episcopia Severinului şi Strehaiei, a implementat proiectul „SPUNE STOP INACTIVITĂŢII!“, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare“, Domeniul major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare“, contract de finanţare POSDRU/125/5.1/S/ 131155.

Dincolo de numirile oficiale, proiectul a fost unul de suflet, închinat semenului aflat în suferinţă, demersul adresându-se celor care au dorit să îşi găsească un loc de muncă în societatea actuală.

Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătăţirea capacităţii de ocupare pentru şomerii de lungă durată şi pentru persoanele inactive.

Practic, au fost consiliate şi informate profesional 968 de persoane, dintre care 288 şomeri de lungă durată şi 680 de persoane inactive din regiunile Nord-Est, Sud-Vest şi Nord-Vest. De asemenea, s-a făcut formare profesională pentru un număr de 882 de persoane, din mediile urban şi rural.