Un român din patru își zugrăvește singur casa

Data: 12 Octombrie 2021

Aproximativ 80% dintre români ar aloca un buget de peste 4.000 de lei pentru a da o nouă înfăţişare locuinţei lor, iar 25% declară că se vor ocupa personal de renovarea casei, arată datele unui studiu, preluat de Agerpres.

Totodată, peste 60% dintre români aleg să-şi renoveze întreaga casă doar dacă este nevoie, în timp ce 24% fac acest lucru periodic şi doar un procent de 9% îşi renovează casa atunci când văd un produs interesant pe care şi-l doresc.

Potrivit studiului Reveal Marketing Research, pe primul loc în topul încăperilor din locuinţă cărora românii le acordă o atenţie sporită pentru renovare se regăsesc baia şi bucătăria (72%).

„Când vine vorba de schimbările pe care ar putea să le facă românii anul acesta, 90% dintre respondenţi au răspuns că zugrăvitul face parte din priorităţile lor”, susţin autorii cercetării. Pe locul secund, 72% dintre români îşi doresc schimbări ale obiectelor sanitare (baterii, duşuri etc.), aceştia fiind urmaţi de aceia care preferă să schimbe mobila (64%), sistemul de iluminare (51%) şi instalaţia de apă (34%).

De asemenea, 68% din respondenţii la acest studiu aleg cu predilecţie să-şi cumpere produse de renovare a casei având în vedere uşurinţa în utilizare. Doar 43% aleg produse în funcţie de design şi culoare (37%).

Totodată, 59% dintre respondenţii la acest studiu apelează cu predilecţie la ajutorul meseriaşilor pentru renovarea casei, 9% apelează la o firmă specializată, în timp ce 25% declară că se ocupă personal de renovare (5,8% altă situaţie).

Studiul a fost realizat pe un eşantion naţional de 1.008 persoane, femei şi bărbaţi, cu vârsta peste 18 ani, utilizatori de internet. (C. Z.)