Universitatea de vară a Arhiepiscopiei Europei Occidentale

Data: 29 August 2023

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale a organizat, în perioada 22-24 august, Universitatea de vară la Centrul „Saint Croix” din regiunea Dordogne, Franța, informează basilica.ro

Universitatea de vară s-a aflat la ediția a 5-a și a reunit peste 120 de persoane pasionate de implicațiile teologice contemporane în utilizarea crescândă a inteligenței artificiale. Programul evenimentului a cuprins șase conferințe în care diferiți preoți și profesori au tratat teme teologice, despre inteligența artificială și utilizarea roboților.

La eveniment au participat și Înaltprea­sfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale, și Preasfințitul Părinte Marc Nem­țeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Orto­doxe Române a Europei Occidentale.

Conferințele au fost susținute de pr. Marc-Antoine Costa de Beauregard, pr. Alexandru Gheorghiu, Andrei Bursuc, Oana Iftime, Ştefan Trăuşan Matu, pr. Răzvan Ionescu și pr. Philippe Dautais, atât în limba franceză, cât și în limba română.