Va fi reluată activitatea Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea

Data: 11 Octombrie 2022

Primele produse ale Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea vor ajunge în zilele următoare în lanţurile de magazine Carrefour şi Metro, iar ulterior şi în alte reţele de magazine. Este primul contract, pentru 100 de tone de legume, semnat cu producătorii agricoli care marchează, totodată, reluarea activităţii Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea. 

„Casa de Comerţ este o societate comercială cu capital integral de stat, care preia produsele de la producătorii care n-au posibilitatea să vândă direct, le introduce în magazine, pe reţelele de distribuţie, în aşa fel încât întreaga cantitate pe care o produc producătorii agricoli să se regăsească în magazine. În primă fază am agreat această relaţie comercială cu Carrefour şi cu Metro. Vor fi toate celelalte, cu siguranţă, pentru că acesta este interesul nostru. Iată, astăzi (n.r., sâmbătă, 8 octombrie) a început prima tranzacţie pentru 100 tone de dovleci dulci care se vor duce la o unitate de prelucrare”, a adăugat Petre Daea, citat de Agerpres.

De-a lungul vremii, a spus ministrul Daea, „Casa de Comerţ Unirea s-a mutilat din punct de vedere juridic”, dar urmează să „pornească din nou la drum”, scopul activităţii acestei entităţi fiind reducerea importurilor.

Producătorii vor încheia contracte cu Casa de Comerţ pentru cantităţile de produse pe care le au, iar societatea va plăti la livrare şi ulterior va distribui produsele în lanţurile de magazine.

La sfârşitul săptămânii care a trecut, în mai multe oraşe din ţară au fost organizate peste o sută de târguri care au marcat „Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti”, ce se sărbătoreşte anual în 10 octombrie. (O. N.)