„Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ”, la început de iulie

Un articol de: Daniela Șontică - 28 Iunie 2022

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ organizează, în perioada 3-9 iulie, a 47-a ediţie a Festivalului internaţio­nal „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ“, informează Agerpres. În program vor fi lucrări de muzică jazz, camerală, simfonică, tango, electronică, iar seara finală va aparţine operetei, invitaţi fiind muzicienii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“ din Bucureşti. 

„Ca noutate, la #Vacanţe Muzicale$ vor răsuna pentru prima dată cântece lăutăreşti. Deja celebrul Mihai Bogdan Simion va urca pe scena festivalului, alături de trupa #Lăutarii de mătase$, venind cu un întreg program de muzică lăutărească veritabilă. De asemenea, în cadrul #Vacanţelor» de anul acesta, se va desfăşura, în perioada 3-7 iulie, master-classul de compoziţie. Acum, zece studenţi ai instituţiilor de învăţământ muzical superior din ţară vor participa la cursul de compoziţie, avându-i drept mentori pe dr. Diana Rotaru (Bucureşti), dr. Alexandru Ştefan Murariu (Cluj) şi dr. Irinel Anghel (Bucureşti”, a declarat Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“, citat de Agerpres. 

Invitatul de onoare al ediției va fi secretarul de stat Mădălin Voicu din cadrul Ministerului Culturii. Evenimentul se va desfăşura pe platoul de la Curtea Domnească, intrarea fiind liberă.