Valuri de entuziasmîntr-o seară românească
Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români - filiala Iaşi a organizat, în data de 30 octombrie 2018, un eveniment devenit tradiţie intitulat „O seară românească”, la Centrul de evenimente AGORA din Iaşi.
Studenţii ieşeni ştiu să trăiască frumos, ştiu să-şi creeze momente de bucurie. Este firesc. Pe lângă momentele pe care le petrec la facultate, cu studiul individual sau la activităţile de voluntariat, studentul simte nevoia de destindere, de a se întâlni cu alţi tineri, de spaţiu pentru manifestări tinereşti. Evenimentul „O seară românească” nu este doar despre bucurie, ci şi despre tradiţii, despre cântec, despre portul popular românesc şi despre dansurile tradiţionale care ne vorbesc despre identitatea noastră.
Voluntarii ASCOR care au organizat evenimentul, având experienţa altor evenimente, văzând cât de mare este entuziasmul participanţilor, s-au gândit şi la cei care sunt în momente de încercare, mai ales când toată lumea se bucură. De aceea, ediţia aceasta, la fel ca şi ultimele ediţii, a fost una caritabilă, în vederea achiziţionării a 1.000 de ursuleţi de pluş care să fie oferiţi copiilor care sunt în spitale în perioada Crăciunului. Anul trecut, Moş Crăciun împreună cu voluntarii noştri au ajuns la sute de copii din spitale. Bucuria a 600 de studenţi participanţi la „Seara românească” nădăjduim să se prelungească la 1.000 de copii, care vor zâmbi atunci când Moş Crăciun, alături de mulţi tineri, le va oferi un ursuleţ mare de pluş şi le vor cânta colinde.
Alături de aceşti voluntari ASCOR au venit în acest sfârşit de octombrie artişti de renume din folclorul românesc. Astfel, ne-am bucurat de prezenţa şi de cântecele interpretate de: Mioara Velicu, Margareta Clipa, Constantin Bahrin, Anghelina Timiş Lungu, Maria Costioaia, Ionuţ Vieru, Cristinel Iordăchioaia, Mihaela Apostol, Sergiu Grăunte, Florentina Vezatiu.
Seara românească s-a încheiat, dar continuă multe alte seri în care voluntarii ASCOR Iaşi vor pregăti conferinţe, sfinţirea căminelor, traininguri, pelerinaje, voluntariat la penitenciar, la centre de plasament, la centre de bătrâni, dialoguri studenţeşti, ateliere, cursuri şi multe altele.
Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate şi, în mod special, pentru faptul că trăim pe aceste meleaguri binecuvântate, pentru că moştenim tradiţii bogate şi încărcate de suflet.