Vecernie arhierească la biserica din Dulcești

Un articol de: Pr. Daniel-Ionel Marari - 01 Septembrie 2021

În după-amiaza zilei de 30 august 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor lăcaşului de cult care este închinat Sfântului Ierarh Alexandru, Patriarhul Constantinopolului şi Sfântului Gheor­ghe Pelerinul, în comuna Dulceşti, județul Neamț.

Împreună cu Părintele Arhiepis­cop Ioachim, la slujbă au fost prezenţi consilieri și inspectori eparhiali, preoţii din Protopopiatul Roman, coordonați de preotul protopop Dan Antoce, precum și oficia­lități județene și locale.

Biserica de lemn a fost ridicată de familia credinciosului Romică Rotaru, care a dorit să aducă mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite și care să rămână peste timp amprentă a credinţei şi râvnei pentru cele sfinte şi argument al păstrării şi perpetuării valorilor spirituale ale neamului.

Acest lăcaş se înscrie în şirul nu­meroaselor biserici, mănăstiri, sihăstrii şi chilii ce împodobesc munţii şi colinele Neamţului şi oferă spaţiu de rugăciune fiilor locului şi pelerinilor care-şi îndreaptă
paşii spre aceste oaze duhovniceşti.