Vecernie arhierească la Catedrala din Roman

Un articol de: Silviu Dascălu - 27 Feb 2023

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, numită și Duminica Iertării, începând cu ora 16:00, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat slujba Vecerniei în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman.

Împreună cu ierarhul, în rugăciune, au fost preoți consilieri și inspectori eparhiali, dar și părinți slujitori din parohiile Protopopiatului Roman. Cu acest prilej, patru tineri preoți, care au fost hirotoniți în această lună, au fost hirotesiți duhovnici, pentru a răspunde nevoilor duhovnicești din parohiile încredințate spre păstorire în trei dintre protopopiatele eparhiei: Roman, Moinești și Sascut.

După oficierea slujbei, Părintele Arhiepiscop a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre spovedanie ca taină a vindecării sufletului în Hristos prin puterea harului Duhului Sfânt și despre post ca timp de pregătire pentru praznicul Învierii Domnului Iisus.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, preoții și credincioșii prezenți și-au cerut și dăruit iertarea întâlnindu-se în mod simbolic în sărutarea păcii.