Veșmânt de har pentru biserica din Bălăușeri, judeţul Mureş

Un articol de: Oana Rusu - 19 Septembrie 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit, duminică, 18 septembrie, slujba de târnosire a Bisericii „Învierea Domnului” din Parohia Bălăușeri, Protopopiatul Sighișoara. În continuare, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ierarhul a liturghisit şi a rostit cuvântul de învățătură.

„Precum trupul are nevoie de hrană, de haine și de adăpost, așa și sufletul are nevoie de hrana Cuvântului lui Dumnezeu, de haina luminoasă a faptelor bune și de adăpostul sfintei biserici, unde găsești mângâiere, odihnă și sigu­ranță. (…) Este o adevărată nebunie să-ți irosești viața în grijă exagerată de trup, neglijând mântuirea sufletului. Un autor creștin spunea pe bună dreptate: «Este cu totul lipsit de minte acela care se îngrijește de cele ce nu servesc spre mântuirea sa»”, a spus ierarhul.

La finalul slujbei, pr. paroh Ște­fan Ioan Puiu a fost hirotesit iconom stavrofor, iar cei care au contribuit la edificarea și înfrumuse­țarea bisericii au primit din partea ierarhului diplome de aleasă cin­s­tire.
Biserica din Parohia Bălăușeri a fost edificată începând cu anul 2005, cu sprijinul credincioșilor de aici. Între 2018 și 2021, biserica a fost pictată în tehnica fresco de pictorii Gabriel Gheorghe și Ștefan Andrei.