Veșmânt pictural înnoit pentru un lăcaș din județul Călărași

Data: 11 Octombrie 2021

Preasfințitul Părinte Vin­cen­țiu, Episcopul Sloboziei și Călă­rașilor, a poposit duminică, 10 octom­brie, la Parohia „Sfântul Gheorghe” din localitatea Șoldanu, Protopopiatul Oltenița, județul Călărași. Îna­inte de săvârșirea Sfintei Liturghii, ierarhul a sfințit lucrările exterioare și veșmântul pictural al sfântului lăcaș, moment ce a însemnat o încununare a eforturilor depuse de părintele paroh și de autoritățile locale.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit clerici consilieri eparhiali, precum şi părintele Marian Necula, protopop de Oltenița.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii pre­zenți la Sfânta Liturghie.

La final, ierarhul a acordat dis­tinc­ții preoților care s-au implicat jertfelnic în lucrările realizate la Parohia Șoldanu: părintele Răzvan Vasile Dulceață, preot paroh la Șol­danu, a primit rangul de iconom stavrofor; părintele Ionuț Maldeș, preot slujitor, a primit rangul de iconom.

În cuvântul de învățătură, Prea­sfin­țitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zilei, punând la inima credincioșilor îndemnul adresat de Mântuitorul tinerilor la învierea fiului văduvei din Nain: „Tinere, ție îți zic scoa­lă-te!” (Luca 7, 14).

Tot cu această ocazie, Prea­sfinția Sa a acordat „Crucea Sloboziei” primarului Iulian Geam­bașu, pentru implicarea și ajutorarea comunității parohiale ortodoxe din comuna Șoldanu, se arată pe site-ul sf-esc.ro.