Veșmânt pictural pentru Biserica „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Odobești

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 27 Septembrie 2021

Pictura bisericii Parohiei „Sfântul Ioan Evanghelistul” din orașul vrâncean Odobești a fost sfințită duminică, 26 septembrie 2021, de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. În ultimii 6 ani, lăcașul de cult a trecut prin ample lucrări de consolidare și restaurare, fiind împodobit cu pictură nouă, în tehnica frescă, prin osteneala actualului paroh, preotul Cris­tian Bocu, cu sprijinul enoriașilor, al Se­cre­tariatului de Stat pentru Culte și al autorităților locale.

Slujba de sfințire a picturii a fost urmată de Sfânta Liturghie, săvârșită de ierarhul locului, împreună cu un sobor de cinci preoți și doi diaconi, în biserica parohială. Totodată, s-a oficiat și un parastas pentru ctitorii sfântului lăcaș, trecuți la cele veșnice. Corul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al eparhiei a dat răspunsurile la strană.

„Hristos Domnul ne învață ca, înainte de a ne propune săvârșirea unui lucru bun, să nu ne bizuim doar pe forțele proprii, ci să ni-L asociem în lucrare pe Însuși Dumnezeu, cerându-I ajutorul. Iar El, fiindcă ne iubește și apreciază disponibilitatea noastră de a conlucra cu Dânsul în toată fapta cea bună, ne oferă ajutorul Său prin revărsarea harului Preasfântului Duh peste noi”, a spus în cuvântul de învățătură Înaltpreasfinția Sa.

În semn de prețuire a eforturilor depuse pentru înfrumusețarea Bisericii „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Odobești, Înalt-preasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe preotul paroh Cristian Bocu, iar mai multor binefăcători le-a oferit Sfânta Scriptură și Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”.