Vicerectorul Universităţii Salamanca din Spania a conferenţiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi

Un articol de: Tudorel Rusu - 12 Iulie 2018

Marţi, 10 iulie 2018, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi s-a bucurat de prezenţa prof. univ. dr. Efrem Yildiz Sadak, vicerectorul Universităţii Salamanca din Spania. Invitatul a susţinut o conferinţă în „Sala Profesori” a instituţiei, având ca tematică începuturile creştinismului şi Teologia icoanei.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi a găzduit marţi, 10 iulie, o conferinţă susţinută de prof. univ. dr. Efrem Yildiz Sadak, vicerectorul Universităţii Salamanca din Spania. La evenimentul academic desfăşurat în „Sala Profesori” au fost prezenţi pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi, prof. univ. dr. Henri Luchian, prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare în cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, cadre didactice de la facultăţile de Teologie Ortodoxă, Litere şi Teologie Romano-Catolică.

Conferinţa susţinută de prof. univ. dr. Efrem Yildiz Sadak a avut două tematici. În prima parte, invitatul a vorbit despre „Creştinismul şi începuturile sale”, iar în a doua parte s-a referit la „Teologia icoanei”.

La final, vicerectorul Universităţii Salamanca din Spania a vizitat expoziţia de icoane şi cruci a studenţilor de la specializarea Artă sacră a Facultăţii de Teologie din Iaşi, după care, împreună cu părintele decan şi cu celelalte cadre didactice, a vizitat Muzeul mitropolitan şi Catedrala Mitropolitană.