„Viitorul este pro-viață” în cetatea Oradiei Mari

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 29 Martie 2023

Episcopia Oradiei s-a implicat şi în acest an în organizarea și desfășurarea Marșului pentru viață - „Viitorul este pro-viață”. Întrunirea a avut loc în Piața Unirii din Oradea, în ziua Bunei Vestiri, sâmbătă, 25 martie. Evenimentul a început cu Rugăciunea Domnească rostită de pr. prof. Florin Negruțiu, inspector pentru disciplina religie, apoi, mai multe personalități și reprezentanți ai cultelor religioase din județ au rostit discursuri prin care au susținut cauza pro-viaţă.

Pr. prof. Radu-Valer Rus, vicar eparhial, a transmis cuvântul Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, prin care s-a evidențiat valoarea inestimabilă a persoanei umane, încă din primele momente ale conceperii. În cadrul manifestării au avut loc şi momente artistice susținute de copii.

La sfârșitul cuvântărilor, în acompaniamentul fanfarelor reunite ale comunităților baptistă și penticostală, cei prezenți s-au deplasat spre magazinul Crișul, parcurgând Calea Republicii. La capătul traseului au luat cuvântul un medic ginecolog, o tânără care a trecut printr-o criză de sarcină și o străbunică, fiecare împărtăşind din experiența personală.