Vizita ambasadorului statului Israel la Patriarhia Română

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 19 Iulie 2022

Preafericitul Părinte Daniel, ­Patriarhul Bisericii Ortodoxe ­Române, l-a primit la Reședința Patriarhală ieri, 19 iulie 2022, pe Excelența Sa, domnul David ­Saranga, ambasadorul statului Israel în România, în vizită de ­rămas-bun la încheierea misiunii sale diplomatice în țara noastră.

La finalul întrevederii care a avut loc în Salonul „Teoctist Patriarhul” din Reședința Patriarhală, Excelența Sa, domnul David Saranga, ambasadorul statului Israel în România, a transmis un mesaj de prețuire Patriarhului României, mulțumindu-i pentru relațiile de prietenie ale Preafericirii Sale cu poporul evreu. Aceasta a fost prima vizită de rămas-bun a Excelenței Sale din cadrul șirului întâlnirilor programate la insti­tuții centrale ale statului român.

„Nu este ușor a mă despărți de o țară pe care o iubesc atât de mult. Pentru mine este a doua oară când plec din România, dar sigur mă voi întoarce aici, nu ca ambasador, ci ca o persoană care vine într-o vizită. Am început astăzi întâlnirile de despărțire cu diferite personalități și am ales să vin în primul rând să spun «la revedere» Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. I-am mulțumit pentru această prietenie pe care Preafericirea Sa o are cu poporul evreu și cu statul Israel. Această relație este specială și apreciem foarte mult această prietenie”, ne-a spus domnul ambasador ­David Saranga.
Excelenţa Sa David Saranga s-a mai întâlnit cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în anul 2019, tot la Reședința Patriarhală.