Vizită arhierească în Parohia Oradea-Tei

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 31 August 2023

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Oradea-Tei, duminică, 27 august.

Ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură despre „Tânărul bogat” (Matei 19,16-26), îndemnându-i pe credincioși să lupte împotriva idolatrizării confortului: „Niciodată nu este prea târziu și nu este timpul pierdut. Întotdeauna putem să ne venim în fire și să devenim lumina lumii și sarea pământului. (...) Dumnezeu ne trimite în viața noastră încercări pentru ca să ne trezim, să vedem ce este cu adevărat important ­în viața noastră și să vedem ce ne lipsește de fapt. Astfel, reve­­nim la ceea ce ne învață Biserica ­dintotdeauna, redescoperind misiunea sfântă, apostolică, pe care o avem, de a aduce în lume bunătatea, lumina și echilibrul lui Dumnezeu și ale Împărăției cerurilor, din postura de soli pe pământ ai acestei Împă­rății celeste”.

La final, pr. paroh Dragomir Balotă a mulțumit Episcopului Oradiei pentru slujirea arhierească și cuvântul de învățătură.