Vizită arhierească în Parohia Orțișoara, județul Timiș

Un articol de: Pr. Marius Mircia - 16 Octombrie 2019

În Duminica a 21-a după Rusalii, Înalt­prea­sfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a poposit în mijlocul credincioșilor Parohiei Orțișoara din cadrul Protopopiatului Timișoara I, județul Timiș. 

Chiriarhul a fost întâmpinat de părintele protoiereu Ioan Bude, de părintele paroh Ionuț Mura și de ceilalți preoți invitați din parohiile învecinate. Mitropolitul Banatului a săvârșit în continuare Sfânta Liturghie la care au participat mulți credincioși. Cuvântul de învăță­tură, pe marginea pericopei evanghelice duminicale, de la Luca 8, 5-15, a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan. 

După săvârșirea Sfintei Liturghii, ierarhul, slujitorii și credincioșii în rândul cărora s-a aflat și primarul comunei Orțișoara, Aleodor Gheorghe Sobolu, au pornit în procesiune spre noua capelă destinată înmormântării credin­cioșilor din comună, unde a avut loc slujba Sfințirii săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan. 

Parohia Orțișoara este situată în partea de nord a județului Timiș, în Câmpia Vinga, la 24 km de Timișoara. Biserica parohială are hramul „Adormirea Maicii Domnului”, iar comunitatea de credincioși de aici, 400 de familii, este păstorită de către părintele Ionuț Mura.