Vizită arhierească în Protoieria Găești din județul Dâmbovița

Data: 11 Feb 2021

La începutul acestei săptămâni au avut loc mai multe evenimente bisericești în Protoieria Găești din județul Dâmbovița. Chiriarhul locului a instalat un nou protoiereu pentru această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Târgoviștei și a vizitat lăcașuri de rugăciune unde se desfășoară importante lucrări.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, l-a instalat luni, 8 februarie 2021, pe părintele Valeriu Gheorghe în funcția de protopop al Protoieriei Găești. Evenimentul s-a desfășurat la biserica parohială „Sfântul Ioan” din Găești, în pre­zența preoților din protoierie. Cu această ocazie, preotul Ionuț Bejan, secretarul Protoieriei Gă­ești, a primit Ordinul eparhial „Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești”.

În cuvântul său, chiriarhul locului a mulțumit fostului protopop Marius Stan pentru tot ceea ce a realizat în cadrul mandatului său administrativ, dorindu-i mult succes în noua misiune ce i-a fost încredințată. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat permanenta nevoie de înnoire spirituală pentru intensificarea misiunii pastorale, evocând faptul că împlinirea datoriei clericale reprezintă o necesitate permanentă de slujire, ne-a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Nifon a vizitat noua cate­drală din Găești și Parohia Vii­șoara, unde i-a fost prezentată situația șantierului de pictură.