Vizită arhierească la o comunitate ortodoxă românească din Germania

Un articol de: Marius Nedelcu - 11 Iulie 2019

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a prezidat sâmbătă, 6 iulie 2019, întâlnirea preoților români din Protopopiatul Germaniei de Est, la Chemnitz. S-au discutat cu precădere probleme cu privire la formarea continuă a preoților și viitorilor preoți.

Sărbătoarea Parohiei ortodoxe românești „Sfinții Ștefan cel Mare și Vitus” din Chemnitz a început în seara de 6 iulie, cu Taina Sfântului Maslu, urmată de o con­fe­rință duhovnicească a Înaltprea­sfin­țitului Părinte Mitropolit Serafim, care a dat sfaturi și răspunsuri practice la întrebările celor prezenți. Duminică, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie tot la parohia românească din Chemnitz.

Cuvântul de învățătură a fost rostit după citirea Evangheliei de către părintele protopop Ioan Forga. În cuvântul adresat comuni­tă­ții, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a amintit de greutățile pe care le implică trăirea în comunitate, de ispitele dezbinării și ale supărării din diferite motive. Înaltpreasfinția Sa a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui ieromonah Athanasie Ulea, care este și medic psihiatru la o clinică din orașul Plauen, iar la finalul Sfintei Liturghii l-a hirotesit pe acesta întru protosinghel.

Sărbătoarea parohiei a culminat cu sfințirea de către ierarh a catapetesmei bisericii românești din Chemnitz, sculptată în lemn, precum și a unei troițe de lemn.