Vizită arhierească la o parohie românească din Roma

Un articol de: Marius Nedelcu - 02 August 2022

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, a săvârșit sâmbătă, 30 iulie, Sfânta Liturghie la parohia românească „Nașterea Maicii Domnului” din Roma și Taina Botezului pentru prunca Casiana, cel de-al treilea copil al părintelui Ioan Crișan și al prezbiterei Amalia.

 În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Preasfinția Sa a vorbit despre Taina Botezului: „Pruncul primește, prin Botez, tot ceea ce Domnul Hristos aduce prin Întrupare, prin har, după ce omul a fost pierdut din Rai, în momentul căderii. Prin ceea ce primește la Botez, omul capătă arvuna pentru a se putea întoarce la locul stării celei întâi: Împărăția cerurilor. Primirea harului implică însușirea învățăturii pe care Domnul Hristos a adus-o, precum și urmarea Acestuia, cu toată seriozitatea. Creștinul nu trebuie să se alinieze după mentalitatea lumii”.

La final, părintele paroh Ioan Crișan a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Siluan pentru participarea la acest moment deosebit din viața familiei, precum și tuturor clericilor prezenți și credincioșilor, se arată pe site-ul eparhiei, episcopia-italiei.it.

Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Maicii Domnului” din Roma a fost înființată în anul 1999. Slujbele se desfășoară într-un spațiu care aparține parohiei catolice „Nativita del Nostro Signore Gesù Cristo”, din zona San Giovanni, Roma.