Vizită arhierească la Penitenciarul Arad

Un articol de: Gabriel Cosmin Mariș - 12 August 2017

Preasfințitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a efectuat miercuri, 9 august, o vizită la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Arad. Cu acest prilej, Prea­sfinția Sa a vizitat biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din incinta penitenciarului, unde a fost primit de părintele Vlad Oneț, preotul misionar al penitenciarului de aproape un an.

Ierarhul a adresat un cuvânt de învăţătură personalului din cadrul Administraţiei penitenciarului şi persoanelor private temporar de libertate și a împărţit deţinuţilor cărţi cu conţinut religios şi iconițe.

În continuare, Preasfinția Sa a mers și la al doilea sediu al Penitenciarului Arad - Secția Exterioară, unde a vizitat capela cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din incinta penitenciarului, în prezența preotului de penitenciar. Cu acest prilej, ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură personalului de aici și persoanelor private de libertate și a dăruit iconițe celor prezenți.

Preasfințitul Părinte Emilian a fost însoțit de părintele Gabriel Mariș, consilier eparhial al Sectorului social, și de părintele diacon Mircea Proteasa.