Vizită arhierească la un penitenciar tulcean

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 17 Ianuarie 2024

Cu prilejul sărbătorii „Cinstirea lanţului Sfântului Apostol Petru”, 16 ianuarie, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat Sfânta ­Liturghie în Capela „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” din incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Tulcea.

Această zi specială de sărbătoare a fost un prilej pentru o nouă vizită pastorală pe care Episcopul Tulcii a făcut-o în mijlocul persoanelor private de libertate, ca parte a Protocolului de parteneriat încheiat între Episcopia Tulcii și Penitenciarul de Maximă Siguranţă Tulcea.

La Sfânta Liturghie, Prea­sfinţia Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, participând deţinuţi și personalul penitenciarului.

Răspunsurile la strană au fost date de către elevi ai Seminarului Teologic din Tulcea și o parte din deținuți. În cuvântul de învăţătură a­dresat cu acest prilej, ierarhul a vorbit despre viața Sfântului Apostol Petru, despre istoria sărbătorii de la 16 ianuarie și despre credinţă şi pocăinţă.

La final, Preasfinția Sa le-a oferit mici daruri partici­pan­ților la slujbă, iar repre­zen­tan­ții instituției i-au dat Prea­sfin­țitului Părinte Episcop Visarion în dar o icoană pe sticlă.

După oficierea slujbei, ierarhul a vizitat biblioteca penitenciarului și unul dintre atelierele de produse artizanale.