Vizită de rămas-bun a ambasadorului Greciei

Un articol de: Ioan Bușagă - 25 August 2016

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit ieri, 24 august, la Reşedinţa Patriarhală, vizita de rămas-bun a Excelenţei Sale domnul Grigorios Vassiloconstandakis, ambasadorul Greciei în România, la încheierea misiunii sale diplomatice în țara noastră.

La finalul vizitei de rămas-bun, care a avut loc în Salonul „Teoctist Patriarhul” din Reşedinţa Patriarhală, Excelenţa Sa domnul Grigorios Vassiloconstandakis, ambasadorul Greciei în România, a transmis un mesaj de preţuire Patriarhului României şi a evidenţiat relaţiile tradiţionale foarte bune dintre Biserica Ortodoxă a Greciei şi Biserica Ortodoxă Română. Noua misiune a domnului Grigorios Vassiloconstandakis va fi cea de ambasador al Greciei la Sofia, Bulgaria.

„Astăzi este ultima mea zi de misiune în România; în această seară (n.r.: ieri, 24 august) voi zbura către Atena. Viitoarea mea misiune va fi ca ambasador în Sofia, Bulgaria. Sunt tare bucuros că în această ultimă zi a mea am fost primit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care, în cei trei ani şi jumătate de când sunt ambasador al Greciei în România, m-a primit de foarte multe ori. Doresc să mulţumesc foarte mult poporului român, cu care am colaborat foarte bine, în special doresc să mulţumesc Bisericii Ortodoxe Române, care m-a sprijinit şi m-a ajutat pe durata mandatului meu în România, dar menţionez faptul că relaţia pe care am avut-o cu Preafericirea Sa a fost una profesională. Accentuez faptul că relaţiile dintre cele două Biserici, Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă a Greciei, vor continua să existe, vor fi relaţii puternice şi aceste două Biserici vor colabora pe viitor pentru binele creştinătăţii şi al Ortodoxiei”, a spus domnul Grigorios Vassiloconstandakis, ambasadorul Greciei în România, la încheierea misiunii sale diplomatice în țara noastră.

Grigorios Vassiloconstandakis s-a născut în Atena în data de 29 mai 1955. În anul 2012 a devenit ministru plenipotenţiar, iar în anul 2013 a fost numit în funcţia de ambasador al Greciei la Bucureşti. Excelenţa Sa Grigorios Vassiloconstandakis s-a mai întâlnit cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în anii 2013, 2015 şi la începutul acestui an.