Vizită de rămas-bun la Patriarhia Română

Data: 23 Ianuarie 2013

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit ieri la Reşedinţa patriarhală, în vizită de rămas-bun, pe Excelenţa Sa, domnul Georgios Poukamissas, Ambasadorul Greciei în România, la încheierea misiunii sale diplomatice la Bucureşti.

 

Excelenţa Sa a transmis un mesaj de preţuire Patriarhului României şi a evidenţiat relaţiile tradiţionale foarte bune dintre cele două popoare şi ţări ortodoxe, membre ale Uniunii Europene.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe domnul Ambasador Georgios Poukamissas pentru contribuţia adusă în timpul misiunii sale diplomatice în România la o mai bună cunoaştere reciprocă între cele două popoare ortodoxe şi i-a urat succes în noua responsabilitate care urmează să-i fie încredinţată de către autorităţile statului grec.

Patriarhul României a apreciat legăturile de frăţietate şi cooperarea dintre Patriarhia Română şi Biserica Ortodoxă a Greciei, care s-au dezvoltat foarte mult în ultimele două decenii. În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menţionat că a devenit deja o tradiţie ca o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei să participe la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, şi să aducă spre închinare sfinte moaşte din Grecia, fapt care sporeşte intensitatea duhovnicească a pelerinajului organizat în fiecare toamnă pe Dealul Patriarhiei.

Domnul ambasador a subliniat că în timpul misiunii diplomatice în România a fost impresionat de credinţa poporului român şi de activitatea pastoral-misionară şi social-educaţională a Bisericii Ortodoxe Române în societatea românească. În acest context, Excelenţa Sa a menţionat că a devenit un ascultător fidel al postului de radio TRINITAS al Patriarhiei Române datorită programelor religioase care aduc pace sufletească şi i-a urat succes Patriarhului României în lucrarea de construire a Catedralei Mântuirii Neamului. (Biroul de presă al Patriarhiei Române)