Vizita delegației Uniunii Ucrainenilor din România la Centrul eparhial Suceava

Un articol de: Silviu Dascălu - 16 Feb 2024

Joi, 15 februarie 2024, Înaltprea­sfin­țitul Părinte Calinic, Arhiepiscopiul Sucevei și Rădău­ților, a primit vizita deputatului Nicolae-Miroslav Petreţchi, din cadrul Grupului Parlamentar al Minorită­ților Naționale al Parlamentului României și președinte al Uniunii Ucrainenilor din România, fiind însoțit de prof. Ilie Sauciuc, inspector pentru minoritatea ucraineană.

Delegația a fost primită la Reședința arhi­episcopală de către chiriarhul Sucevei și Rădău­ților însoțit de pr. Mihai Cobziuc, consilier eparhial, informează un comunicat al Biroului pentru relații cu minori­tățile din cadrul arhiepiscopiei.

În cadrul întrevederii, deputatul a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru sprijinul acordat comunității ucrainene din regiune și pentru că la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților funcțio­nează un birou dedicat minorităților naționale, reafirmând susținerea Centrului eparhial în inițierea unor noi proiecte menite să contribuie la menținerea identității culturale și religioase a comunității ucrainene.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a adresat un cuvânt de mulțumire pentru atenția deosebită pe care Uniunea Ucrainenilor o acordă bisericilor și comuni­tăților de ucraineni din eparhie, pentru viețuitorii din mănăstiri, de etnie ucraineană, care se ostenesc în rugăciune și ascultare.