Vizită la Centrul de recuperare „Sfântul Nectarie” al Fundației „Mihai Neșu”

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 27 Iulie 2022

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a vizitat luni, 25 iulie, șantierul Centrului de recuperare pentru copii cu diza­bilități neuromotorii „Sfântul Nectarie” din satul Cihei, comuna Sânmartin - proiectul social-filantropic coordonat de Mihai Neșu prin intermediul fundației caritabile care-i poartă numele.

Vizita a început la Biserica „Buna Vestire” și „Sfântul Ierarh Ioan de Shanghai și San Francisco” din incinta centrului de recuperare, a cărei piatră de temelie a fost sfințită și așezată de către ierarh la 18 iunie 2021.

Lăcașul de cult se află în stadiul de finalizare a lucrărilor de construcție. Mihai Neșu a dorit ca biserica să fie cea dintâi ridicată pe suprafața centrului, pentru a arăta că așezământul filantropic este închinat lui Dumnezeu și sfinților Săi, spre folosul trupesc și sufletesc al oamenilor.

Peste două milioane de euro au fost investite în edificarea centrului de recuperare, fiind estimată o sumă de 1,7 milioane de euro necesară pentru finalizarea lucrărilor. Cei care doresc să sprijine construirea complexului de recuperare o pot face accesând site-ul www.mihainesufoundation.com sau pot dona lunar doi euro prin trimiterea unui SMS cu textul „CRED” la numărul de telefon 8848.