Vizită pastorală a IPS Teofan în comuna Răuseni

Un articol de: Flavius Popa - 08 Mai 2018

Credincioşii din localitatea Rediu, comuna Răuseni, judeţul Botoşani, l-au primit în mijlocul lor duminică după-amiază, 6 mai 2018, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Părintele Mitropolit a săvârşit slujba punerii pietrei de temelie a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" şi a oficiat sfinţirea casei parohiale.

Evenimentul a adunat zeci de credincioşi din Rediu, dar şi din localităţile apropiate pentru a-l întâmpina pe ierarh. De asemenea, preoţii slujitori din vecinătatea comunităţii au fost şi ei prezenţi la sfintele slujbe. Din sobor au participat părintele Toma Gradinaciuc, protoiereul Protopopiatului 1 Iaşi, dar şi părintele Dan Pădure, parohul comunităţii din Rediu. Înaltpreasfinţia Sa a oficiat slujba de sfinţire pe terenul unde se va construi viitorul sfânt locaş şi le-a vorbit credincioşilor prezenţi la eveniment despre faptul că nu numai sprijinul material ajută la construirea sfintelor biserici, ci şi rugăciunea comunităţii înaintea lui Dumnezeu: „Punem la temelia bisericii gândul dumneavoastră bun să zidiţi casă acestei sfinte biserici. Până la zidirea şi terminarea sfântului locaş, să fiţi prezenţi în biserica de sus, la sfintele slujbe. Cei care pot ajută cu un bănuţ, dar avem nevoie şi de rugăciunile dumneavoastră care să vă ajute să vă construiţi propria biserică în inima şi sufletul dumneavoastră. Dacă avem biserică frumoasă şi costisitoare, dar aceasta este goală, mai bine nu o zidim, că Dumnezeu nu are nevoie de casă pentru El. Casa bisericii este loc de rugăciune şi întâlnire cu Dumnezeu".

„Această lucrare frumoasă la care s-a pus temelie astăzi se va duce uşor la îndeplinire"

„Cu aleasă bucurie îl primim astăzi în mijlocul nostru în această parohie mică, dar plină de sluflet pe IPS Teofan pentru a săvârşi o frumoasă lucrare, sfinţirea unui loc nou de biserică. Vechiul locaş din deal, fiind făcut din furci şi vălătuci, fiind foarte vechi, necesita an de an reparaţii, de aceea s-a găsit de cuviinţă că este mai bine să se construiască o biserică nouă de zid. Avem încredinţarea că această lucrare frumoasă la care s-a pus temelie astăzi se va duce uşor la îndeplinire, aşa cum Părintele Mitropolit a rostit în rugăciunile pe care tocmai le-a săvârşit la această slujbă. Bunul Dumnezeu va plini neputinţa şi va aduce la bun sfârşit ceea ce noi astăzi am pus ca început bun", a declarat părintele protopop Toma Gradinaciuc.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit de această mare sărbătoare, prin sfinţirea locului de biserică, dar şi a casei parohiale, şi Îl rugăm pe Domnul ca Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan să vină cât mai curând şi să sfinţească noua biserică", a vorbit părintele Dan Pădure, parohul comunităţii din Rediu.

Pentru meritele deosebite pe care părintele le desfăşoară, ca o încurajare şi un sprijin pentru osteneala pe care preotul o duce la bun sfârşit în această parohie, Înaltpreasfinţitul Teofan l-a ridicat pe pr. Dan Pădure la rangul de iconom, primind din partea ierarhului bederniţa şi brâul roşu. De asemenea, ierarhul a acordat distincţii de vrednicie celor care sprijină activitatea Bisericii în această localitate. Totodată, părintele Pădure a acordat din partea parohiei câteva diplome de mulţumire celor care l-au ajutat în această ascultare.

şi a oficiat sfinţirea casei parohiale.

 

Flavius Popa

 

Evenimentul a adunat zeci de credincioşi din Rediu, dar şi din localităţile apropiate pentru a-l întâmpina pe ierarh. De asemenea, preoţii slujitori din vecinătatea comunităţii au fost şi ei prezenţi la sfintele slujbe. Din sobor au participat părintele Toma Gradinaciuc, protoiereul Protopopiatului 1 Iaşi, dar şi părintele Dan Pădure, parohul comunităţii din Rediu. Înaltpreasfinţia Sa a oficiat slujba de sfinţire pe terenul unde se va construi viitorul sfânt locaş şi le-a vorbit credincioşilor prezenţi la eveniment despre faptul că nu numai sprijinul material ajută la construirea sfintelor biserici, ci şi rugăciunea comunităţii înaintea lui Dumnezeu: „Punem la temelia bisericii gândul dumneavoastră bun să zidiţi casă acestei sfinte biserici. Până la zidirea şi terminarea sfântului locaş, să fiţi prezenţi în biserica de sus, la sfintele slujbe. Cei care pot ajută cu un bănuţ, dar avem nevoie şi de rugăciunile dumneavoastră care să vă ajute să vă construiţi propria biserică în inima şi sufletul dumneavoastră. Dacă avem biserică frumoasă şi costisitoare, dar aceasta este goală, mai bine nu o zidim, că Dumnezeu nu are nevoie de casă pentru El. Casa bisericii este loc de rugăciune şi întâlnire cu Dumnezeu“.

 

„Această lucrare frumoasă

la care s-a pus temelie astăzi

se va duce uşor la îndeplinire“

 

„Cu aleasă bucurie îl primim astăzi în mijlocul nostru în această parohie mică, dar plină de sluflet pe IPS Teofan pentru a săvârşi o frumoasă lucrare, sfinţirea unui loc nou de biserică. Vechiul locaş din deal, fiind făcut din furci şi vălătuci, fiind foarte vechi, necesita an de an reparaţii, de aceea s-a găsit de cuviinţă că este mai bine să se construiască o biserică nouă de zid. Avem încredinţarea că această lucrare frumoasă la care s-a pus temelie astăzi se va duce uşor la îndeplinire, aşa cum Părintele Mitropolit a rostit în rugăciunile pe care tocmai le-a săvârşit la această slujbă. Bunul Dumnezeu va plini neputinţa şi va aduce la bun sfârşit ceea ce noi astăzi am pus ca început bun“, a declarat părintele protopop Toma Gradinaciuc.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit de această mare sărbătoare, prin sfinţirea locului de biserică, dar şi a casei parohiale, şi Îl rugăm pe Domnul ca Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan să vină cât mai curând şi să sfinţească noua biserică“, a vorbit părintele Dan Pădure, parohul comunităţii din Rediu.

Pentru meritele deosebite pe care părintele le desfăşoară, ca o încurajare şi un sprijin pentru osteneala pe care preotul o duce la bun sfârşit în această parohie, Înaltpreasfinţitul Teofan l-a ridicat pe pr. Dan Pădure la rangul de iconom, primind din partea ierarhului bederniţa şi brâul roşu. De asemenea, ierarhul a acordat distincţii de vrednicie celor care sprijină activitatea Bisericii în această localitate. Totodată, părintele Pădure a acordat din partea parohiei câteva diplome de mulţumire celor care l-au ajutat în această ascultare.