Vizită pastorală în Protoieria Pucioasa

Data: 12 Martie 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhi­episcopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, însoțit de preotul Ionuț Ghibanu, vicar administrativ eparhial, pr. consilier eparhial Victor Drăghicescu și pr. consilier eparhial Larian Vlădulescu, a efectuat marți, 9 martie 2021, o vizită pastorală în Protoieria Pucioasa.

Ierarhul a mers mai întâi la biserica Parohiei Berivoiești, unde se efectuează lucrări de pictură, după care a evaluat stadiul construcției capelei Spi­talului din Pucioasa, județul Dâmbovița.

Apoi, Înaltpreasfinția Sa a ajuns la Mănăstirea Viforâta, unde se desfășoară lucrări de consolidare a bisericii mănăstirii, de restaurare a picturii și a componentelor artistice, precum și lucrări de extindere și modernizare la trapeza și bucătăria complexului monahal.

Aici, Înaltpreasfinția Sa i-a îndrumat pe toți cei responsabili de acest amplu proiect european să utilizeze cele mai bune soluții pentru optima și rapida finalizare a lucrărilor aflate în derulare la importantul monument istoric eparhial.

Reamintim că proiectul derulat la Mănăstirea Viforâta se desfășoară prin POR 2014- 2020, Axa prioritară 5. Îmbu­nă­tățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. 5.1.  Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural/ Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a iden­tității culturale, ne-a transmis Biroul de presă al Arhi­episcopiei Târgo­viștei.