Vizită pastorală la militarii români din Norfolk, SUA

Un articol de: Ioan Bușagă - 04 Mai 2018

Românii ortodocși din nordul statului Virginia, SUA, au fost vizitați de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi, în perioada 27-29 aprilie, informează mitropolia.us. Vizita pastorală a început la Misiunea „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din Fredericksburg, cu prilejul adunării membrilor comu­nității românești de acolo. În a doua zi a vizitei, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica comunității ortodoxe grecești din aceeași localitate, având binecuvântarea IPS Mitropolit Evanghelos. Înaltprea­sfințitul Mitropolit Nicolae a fost însoțit de pr. Daniel Ene, protopop de New York, Noua Anglie și estul SUA și administrator al Misiunii „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”.

Itinerarul IPS Părinte Mitropolit Nicolae a continuat în cadrul comunității ortodoxe românești din Norfolk, Virginia, SUA. De asemenea, ierarhul a vizitat militarii români aflați în misiune permanentă la comandamentele NATO și american din Norfolk, și baza navală americană, și a participat la „Parada Națiunilor” dedicată țărilor membre NATO. „Sâmbătă s-a încheiat cea mai mare manifestare publică din zona Hampton Roads, Virginia, și singurul festival din Statele Unite ale Americii care onorează Alianța Nord-Atlantică. Toate cele 29 de țări membre NATO au fost reprezentate la defilare prin care alegorice care au avut ca temă elemente reprezentative și simboluri ale fiecărei națiuni. În piața centrală a Norfolkului a defilat și carul alegoric al României, a cărui temă anul acesta a fost «Centenarul României moderne: 1918-2018». În acest context, s-au construit cifra 100 din flori create manual din pânză roșie, galbenă și albastră și o clepsidră rotativă, de aproape 2 metri. Țara noastră a primit premiul «The People’s Cup», adică premiul de popularitate ce se acordă celei mai frumoase delegații”, a precizat pr. protopop Daniel Ene.
În a treia zi a vizitei pastorale, ierarhul a săvârșit la Misiunea „Sfânta Maria” din Norfolk Sfânta Liturghie, slujba Parastasului și slujba de Te Deum în cinstea Centenarului României, prilej cu care a fost binecuvântat drapelul României.