Vizită pastorală la o parohie din Timișoara

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 13 Martie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a aflat duminică, 12 martie 2023, în mijlocul credincioșilor parohiei timișorene Viile Fabric, unde a participat la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți și a rostit un cuvânt de învățătură, se arată pe mitropolia-banatului.ro.

În cuvântul său, ierarhul a tâlcuit pasajul evanghelic rânduit și a explicat că, „de cele mai multe ori, întâlnirea noastră cu Hristos Mântuitorul se desfășoară pe patul suferinței și al bolii. Să-L căutăm pe Domnul atunci când suntem în puterea vieții noastre, dându-I întâlnire în Biserica Sa, precum și în inima noastră”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul mixt parohial „Apostolia”, condus de Alexandru Șuca.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a vizitat, împreună cu părintele paroh Marius Sfercoci și membrii Consiliului parohial, șantierul noului centru social-pastoral al parohiei. Clădirea este edificată în curtea interioară a bisericii și va deservi activitățile educativ-catehetice, precum și cele social-filantropice ale comunității parohiale, se arată pe site-ul amintit.