Vizită și daruri pentru pacienții de la Centrul „Sfântul Nectarie”

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 11 Martie 2020

De Ziua Internațională a Femeii, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au vizitat pacienții internați în cadrul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Capitală, cărora le-au oferit flori, iconițe și alte daruri. Voluntarii şi invitații lor au susținut și un moment artistic pentru pacienții de la centru. 

Evenimentul desfășurat duminică de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului a avut loc în contextul Zilei Interna­ționale a Femeii. Artista Sara Nukina a interpretat cu multă sensibilitate și profunzime pricesne închinate Maicii Domnului, iar Adriana Ene, realizator Radio TRINITAS TV, a spus o poveste despre cre­dință, iertare și dragoste de mamă, iar în continuare a recitat poezii. 

La final, toți pacienții și angajații Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Capitală au primit câte un buchet de flori de primăvară, o iconiță cu chipul Maicii Domnului și o ciocolată. Darurile au adus multă bucurie în sufletele bolnavilor, iar aceștia, la rândul lor, și-au arătat aprecierea pentru voluntarii care îi vizitează periodic.

În cadrul vizitelor desfășurate la Centrul de îngrijiri paliative, voluntarii învață de fiecare dată lucruri noi din experiența de viață a pacienților. „Cu ocazia zilei de 8 martie ne-am gândit să aducem bucurie atât în inimile pacienților, cât și ale angajaților. A fost o activitate foarte frumoasă. Această comunitate de oameni deosebiți cu o experiență de viață atât de bogată și diversă ne încarcă sufletește cu o atmosferă pozitivă. Plecăm de aici cu sentimentul că ei sunt cei care ne-au ajutat pe noi. Totodată, am redescoperit ușurința de a așeza un zâmbet pe aceste chipuri greu încercate de suferință. Când medicina s-a arătat neputincioasă, alinarea suferinței a venit cu profesionalism și căldură sufletească de la personalul centrului, coordonat de Adriana Căruntu. Implicarea afectivă a managerului este dublată de imaginea femeii puternice pe care o întâlnim din ce în ce mai des în viața noastră”, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. 

Toate acțiunile voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea arhimandritului Ciprian Grădinaru.