Vizitarea vârstnicilor de la o instituție socială din Reșița

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 14 Feb 2022

La începutul Triodului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul persoanelor îngrijite la căminul pentru vârstnici din Reșița, județul Ca­raș-Severin, și al credincio­șilor care merg la slujbe la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiu.

Cu acest prilej, chiriarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la care au participat Lucian Dunăreanu, directorul căminului, angajații și beneficiarii instituției și credincioși reșițeni.

Pentru frumoasa misiune pastoral-misionară desfășurată pe parcursul a 15 ani de slujire în parohia reșițeană, părintele paroh Moise Linu a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar ctitorii și binefăcătorii bisericii și casei parohiale nou construite au primit din partea ierarhului diplome de recunoștință. Slujba a fost înfrumusețată de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caranse­beșului. La final, ierarhul a binecuvântat noua casă parohială ridicată în curtea căminului.

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din incinta Căminului pentru persoane vârstnice Marginea Lend din Reşiţa s-a zidit în anii 2000-2004 și deservește atât beneficiarii căminului, cât și o comunitate parohială formată din 256 familii cu peste 900 de credincioși.