Vizite arhiereşti în Protopopiatul Lipova din Arhiepiscopia Aradului

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 12 Mai 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat luni, 10 mai, la evenimentele organizate cu ocazia deschiderii pentru public a Domeniului Regal Săvârșin, apoi a vizitat patru parohii din Protopopiatul Lipova, județul Arad, ne-a transmis părintele protosinghel Iustin Popovici.

Primul popas duhovnicesc a fost în Parohia Săvârșin. Înaltpreasfinția Sa s-a închinat în Biserica `Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și a vizitat noua capelă mortuară și casa parohială. Apoi, ierarhul a mers în Parohia Dorgoș, unde a vizitat centrul social şi biserica închinate Sfintei Cuvioase Parascheva, dar și casa parohială aflată în renovare.

În continuare, ierarhul arădean a poposit în Parohia Ususău, unde s-a închinat în Biserica `Sfântul Ierarh Nicolae”, apreciind în mod deosebit noua pictură a sfântului lăcaş, finalizată de curând.
Ultima vizită a fost în Parohia Lipova. Aici, Arhiepiscopul Aradului a fost întâmpinat de slujitorii comunităţii, care i-au prezentat biserica parohială, aflată într-un amplu proiect de reabilitare, finanţat din fonduri europene nerambursabile. Lucrările au fost demarate în luna iunie a anului 2019 și au o evoluție foarte bună, primele rezultate fiind deja vizibile.

În toate cele patru parohii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhi­episcop Timotei a fost întâmpinat de preoți și de familiile acestora, de reprezentanţi ai autorităților locale şi de membri ai consiliilor parohiale. Ierarhul le-a adresat cuvinte de binecuvântare şi întărire sufletească, îndemnându-i atât pe slujitorii sfintelor altare, cât şi pe credincioşi să sporească iubirea între fraţi şi să înmulţească faptele bune, prin ajutorarea celor nevoiaşi, singuri, bolnavi sau vulnerabili.