Vizite la centrele Arhiepiscopiei Craiovei
În această săptămână, în cadrul programului „Şcoala altfel”, şcolile şi grădiniţele din Mitropolia Olteniei au organizat mai multe vizite şi activităţi ce au avut ca obiectiv vizitarea sfintelor locaşuri de închinare, dar şi a centrelor de zi aflate în grija Bisericii. La Craiova, profesorii Secţiei Artă Sacră din cadrul Facultăţii de Teologie au primit mai multe grupuri de elevi la Centrul de restaurare şi vizualizare din str. Brestei nr. 24.
Tot mai mulţi elevi din cadrul instituţiilor de învăţământ oltene au trecut pragul bisericilor şi catedralelor chiriarhale din Mitropolia Olteniei. Mulţi dintre ei au primit Taina Sfintei Spovedanii şi Sfânta Împărtăşanie, coordonaţi fiind de dascălii de religie şi de preoţii din parohii. Astfel, la Centrul de restaurare, conservare şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova, cadrele didactice au întâmpinat mai multe grupuri de elevi. „Săptămâna aceasta, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, centrul nostru de restaurare şi-a deschis porţile pentru vizitatorii din şcolile craiovene. Am primit numeroase grupuri de elevi, însoţiţi de preofesorii de religie. Împreună am putut vizita muzeul de artă eclesială, atelierele de restaurare, precum şi sălile de curs de la Artă Sacră. Este o mare bucurie pentru noi de a vedea sporit interesul tinerilor noştri, şi mai ales pasiunea lor pentru artă şi pictură”, a spus lect. dr. Alexandrina Bădescu, de la Secţia de Artă Sacră a Facultăţii de Teologie din Craiova.
Vizită la Centrul „Best Life” din Craiova
Elevii clasei a IV-a din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Băileşti au vizitat luni, 18 aprilie, Centrul social „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei, în cadrul săptămânii „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Însoțiți de învăţătorul Paul Vădeanu, copiii au fost implicați într-un program special care a inclus mai multe acțiuni, printre care un spectacol interactiv de joc, vizitarea Filarmonicii „Oltenia”, a Grădinii Botanice, a Catedralei „Madona Dudu” și a Secției de Istorie-Arheologie din cadrul Muzeului Olteniei.
Colaborator de nădejde al Centrului social „Best Life”, actorul şi regizorul craiovean Marian Rățulescu le-a oferit copiilor un spectacol interactiv de joc, voie bună și îndemanare, sub sloganul „Zâmbiți, vă rog!”. Piki, cum este cunoscut actorul de cei mici, i-a recompensat cu baloane modelabile și pictură pe față, în nota spectacolului. În continuarea programului, grupul de copii a vizitat pentru prima dată Filarmonica „Oltenia”, prilej cu care Corul Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova a prezentat spectacolul „Copiii cântă copiilor”, precum și instrumentele din partidele Orchestrei Simfonice. A urmat vizitarea Grădinii Botanice și a Catedralei Madona Dudu, iar la finalul programului, copiii au vizitat Secţia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei, activitate derulată cu sprijinul domnului director Florin Ridiche.
Un număr de 15 elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Băilești beneficiază de serviciile sociale și educaționale ale Centrului social „Best Life”, printr-un parteneriat încheiat între cele două instituții și Asociația pentru Educația Tineretului şi Adulţilor (AETA), formată din cadre didactice ale unității de învățământ liceal din Băilești, care asigură transportul elevilor la Craiova.
Atelier de prescurărie în Protoieria Caracal
Elevii şi liceenii caracaleni, dar şi foarte mulţi credincioşi au participat săptămâna aceasta la un atelier de creaţie, prezentat de preoţii Doru Iagăru, de la biserica Spitalului Municipal Caracal, şi Cristian Nicodin, de la Parohia Drăgăneștii de Vede. Activitatea a fost susţinută de credincioşii din Scărișoara şi a avut loc în paraclisul Spitalului Municipal din Caracal. Cu acest prilej, preotul Cristian Nicodin a oferit celor de faţă poveţe utile pentru a prepara cum se cuvine prescurile, folosindu-se de rețete vechi, mănăstirești.