Vizite pastorale în două protoierii din județul Dâmbovița

Data: 08 Feb 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a vizitat miercuri, 7 februarie, mai multe parohii din protoieriile Târgoviște Nord și Târgoviște Sud, județul Dâmbovița, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei. 

Primul popas a fost la biserica Parohiei Alba, monument istoric din secolul al 16-lea, unde a evaluat stadiul lucrărilor desfășurate în șantierul de pictură și la cel de restaurare a catapetesmei și a mobilierului bisericii. 

În continuare, Înaltpreasfinția Sa a vizitat biserica Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. I-au fost prezentate lucrările de amenajare peisagistică a curții lăcașului de rugăciune, cele desfășurate la casa praznicală, dar și la pictura și catapeteasma bisericii, monument istoric din secolul al 17-lea. 

Ultima vizită a fost la biserica Parohiei „Sfântul Gheorghe”, monument istoric din secolul al 16-lea, unde ierarhul a oferit îndrumări cu privire la finalizarea cât mai rapidă a șantierului de restaurare a picturii. Totodată, i-a îndrumat pe preoții slujitori cu privire la intensificarea vieții spirituale a credincioșilor, potrivit comunicatului amintit.