Vizite pastorale în județul Mureș

Un articol de: Oliviu Botoi - 23 Aprilie 2016

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat, în zilele de 20 și 21 aprilie, în mijlocul credincioșilor din județul Mureș. Miercuri, 20 aprilie, ierarhul a fost în Parohia Șomoștelnic, Protopopiatul Târgu-Mureș, unde a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Maria Valentina, fiica parohului Ioan Lassel. Apoi, IPS Arhiepiscop Irineu a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie a casei parohiale din localitatea Hodac, de pe valea Gurghiului, parohie din Protopopiatul Reghin, păstorită de pr. Nicolae Fiț.

Joi, 21 aprilie, IPS Arhiepiscop Irineu a efectuat vizite canonice în Protopopiatul Târgu-Mureș, în parohiile Corunca, Târgu Mureş V, Târgu Mureş XV, Parohia „Sfântul Arhanghel Mihail” şi Parohia „Buna Vestire” din Târgu Mureş.

La Catedrala Mică „Buna Vestire”, Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi din Târgu-Mureş a organizat o seară duhovnicească. Evenimentul a fost deschis printr-un scurt recital al Corului de copii „Theotokos” din Alba Iulia, dirijat de arhid. Călin Bulac. IPS Arhiepiscop Irineu a susținut o prelegere duhovnicească cu titlul „Ultimele şapte cuvinte ale lui Iisus, rostite pe Cruce”. Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să răspundă cu iubire Veșnicului Răscumpărător, Care a murit pentru păcatele și mântuirea fiecărei persoane din această lume.