Vizite pastorale în protopopiatele Bistriţa şi Cluj I

Un articol de: Pr. Emanuel Vidican,   Pr. Cristian Marius Focșanu - 16 Iulie 2020

În ziua de 9 iulie, Înaltprea­sfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Ma­ra­mureșului și Sălajului, a efectuat o vizită de lucru la șantierele mai multor comunități parohiale din Protopopiatul Bistrița. Ierarhul a fost însoțit de arhid. Claudiu Grama, consilier eparhial, și de părintele protopop Alexandru Vidican. Prima vizită a făcut-o la viitorul complex social-religios de la Dorolea. A vizitat și biserica Parohiei Prundu Bârgăului 3, care se află în șantier de pictură, și noua casă parohială. Vizita a continuat la biserica din Tureac și la șantierul casei parohiale aflate în reconstrucție. 

De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a efectuat la data de 7 iulie o vizită de lucru la câteva parohii din Protopopiatul Cluj I, fiind însoţit de părintele protopop Dan Hognogi şi de arhid. Claudiu Grama. Ierarhul a vizitat Săliştea Veche, unde a inspectat lucrările la biserica din lemn, monument istoric datat înainte de secolul al XVIII-lea. La Coruşu, ierarhul s-a închinat în biserica cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt” şi a vizitat şi capela mortuară, care este în curs de finisare la interior. 

Preasfințitul Părinte Benedict Bistriţeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, a efectuat joi, 9 iulie, o vizită de lucru la două parohii din comuna Floreşti, Parohia „Sfântul Proroc Daniel” şi Parohia „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, din Protopo­piatul Cluj I, fiind însoţit de părintele protopop Dan Hognogi.