Vizite pastorale în Protopopiatul Câmpeni

Un articol de: Oana Rusu - 30 Martie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a vizitat şase parohii din Protopopiatul Câmpeni, marți, 28 martie. În cadrul vizitelor, ierarhul a fost întâmpinat de preoţii parohi şi de credincioşi, cărora le-a adresat îndemnuri spirituale.

Însoțit de pr. protopop Andrei Bâldea, ierarhul a vizitat mai întâi Parohia Poiana Vadului, unde este paroh preotul Cosmin Țârc. Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din această parohie a fost edificată în anul 1869. În continuare, Înaltpreasfinția Sa a fost prezent la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Lăzești, lăcaș de cult înscris pe lista monumentelor istorice, edificat în prima jumătate a secolului al XVIII-lea. Aici, ierarhul a fost întâmpinat de pr. paroh Andrei Coțan. În Parohia Burzonești-Lazuri, unde este paroh preotul protopop Andrei Bâldea, Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost edificată în anul 2009 și târnosită în 2019. Următoarea comunitate vizitată a fost Parohia Cărpiniș, unde slujește preotul Dan Mera. Biserica „Sfânta Treime” din această parohie a fost ridicată în anul 1918.

În Parohia Roșia Montană II, ierarhul a fost întâmpinat de pr. Daniel Sicoe. Biserica de aici se află în proces de edificare și înfrumusețare. Ultimul popas a fost în Parohia Roșia Montană I, unde este paroh pr. Ionel Rău. Aici, ierarhul a vizitat Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, lăcaș de cult ridicat în anul 1781 și care necesită ample lucrări de restaurare și renovare.