Vizite pastorale în Protopopiatul Germaniei de Est

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 08 Iulie 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Arhiepiscopul ortodox român al Germaniei, Austriei și Luxemburgului și Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a efectuat de curând vizite pastorale în Protopopiatul Germaniei de Est, unde a slujit Sfânta Liturghie la Halle și Chemniz și Taina Sfântului Maslu la Leipzig, se arată pe mitropolia-ro.de.

În după-amiaza zilei de vineri, ierarhul a ajuns în Leipzig, unde a săvârșit Taina Sfântului Maslu la Biserica „Sfântul Mucenic Gheor­ghe”, împreună cu preoții Cezar Burlacu (Chemnitz), Mihail Saratean (Leipzig), Athanasie Ulea, slujitor la mănăstirea care se construiește în München, și diaconul Gheorghe Ciripoi (Leipzig). 

A doua zi, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a vizitat Parohia „Sfântul Proroc Ilie” și „Sfântul Maurițius” din Halle, unde a săvârșit Sfânta Liturghie și a botezat un copil. La slujbă a participat și părintele prof. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. În Duminica a 4-a după Rusalii, ierarhul s-a aflat în mijlocul credin­cioșilor din Chemnitz, păstoriți de părintele paroh Cezar Burlacu, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, se arată pe mitropolia-ro.de.