Vizite pastorale la biserici și așezăminte din județul Dâmbovița

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 05 Septembrie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a efectuat o vizită pastorală, joi, 31 august, la unele lăcașuri de cult și obiective religioase din județul Dâmbovița aflate în șantier. Ierarhul a fost însoțit de părintele Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, și de părintele Larian Vlădulescu, consilier eparhial la Sectorul economic-financiar.

La Mănăstirea Stelea din municipiul Târgoviște, ierarhului i-a fost prezentat stadiul lucrărilor la gardul împrejmuitor al complexului monahal, acesta vizitând și biserica așezământului. Înaltpreasfinția Sa a mers apoi la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, unde i s-au prezentat cele mai noi activități ale instituției, acesta discutând în continuare cu copiii îngrijiți în cadrul apartamentului social protejat „Sfântul Ierarh Nicolae”. Cu acest prilej, Mitropolitul Nifon a evaluat și activitatea magazinului de obiecte bisericești aflat în aceeași clădire cu Centrul Social Creștin, prilej cu care a oferit îndrumări privind îmbunătățirea serviciilor sale.

Vizita pastorală s-a încheiat la Parohia „Sfântul Dumitru”-Buzinca, unde ierarhul a transmis îndrumări cu privire la optima continuare a lucrărilor de consolidare-restaurare ale sfântului lăcaș, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.