Vizite pastorale la două lavre din Arhiepiscopia Târgoviștei

Data: 29 Mai 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a efectuat marți, 28 mai, o vizită pastorală la Schitul „Sfânta Muceniță Filofteia”-La Stejari din Protoieria Târgoviște Nord, și la Mănăstirea Bunea din Protoieria Pucioasa, județul Dâmbovița. 

În cadrul vizitei la Schitul „Sfânta Muceniță Filofteia”, ierarhul a evaluat starea lucrărilor de pictură interioară și cea a amenajării peisagistice, oferind cu acest prilej îndrumări în vederea finalizării proiectului.

La Mănăstirea Bunea, Înaltpreasfinția Sa a evaluat problemele curente ale obștii monahale și nevoile pastoral-misionare specifice, dând binecuvântarea pentru începerea lucrărilor de reabilitare a bisericii vechi a așezământului monahal, care a fost ridicat în anul 1654 de vel vistierul Bunea Grădișteanu, dregător al domnitorului Matei Basarab.

Ierarhul le-a oferit viețuitorilor celor două obști monahale sfaturi duhovnicești și îndrumări, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.