Vizite pastorale la parohii din județul Dâmbovița

Data: 18 Mai 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhi­episcopul Târgo­viștei și Exarh patriarhal, a efectuat în zilele de 16 și 17 mai numeroase vizite pastorale în parohii din județul Dâmbovița, aferente protopopiatelor Târgo­viște Sud și Târgoviște Nord. 

Arhiepiscopul Târgoviștei a fost însoțit de părintele vicar eparhial Adrian-Ionuț Ghibanu, părinți consilieri de la Centrul eparhial și părinții protopopi, ne-a transmis Biroul de presă al Arhi­episcopiei Târgoviștei. La Parohia Alba din municipiul Târgoviște, ierarhului i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de restaurare a picturii interioare, iar la Parohia „Sfântul Ierarh Nifon” a evaluat stadiul lucrărilor la clădirea multifuncțională unde vor funcționa centrul social-creștin al parohiei care va găzdui întâlniri pentru tineret, un centru de meditații pentru elevii nevoiași, precum și o trapeză cu bucătărie.

La Parohia Săcuieni, Înaltpreasfinției Sale i-au fost prezentate mobilierul și catapeteasma, realizate din fier forjat, chiar de către unul dintre slujitorii bisericii, pr. lect. univ. dr. Sorin Bute. A îndemnat la urgentarea lucrărilor de renovare a exteriorului sfântului lăcaș, în vederea târnosirii.

La Parohia Dărmănești II, a fost prezentat stadiul șantierului de construcție a noii biserici, după ce s-au finalizat recent lucrările la acoperiș, precum și la exteriorul sfântului lăcaș.
La Parohia Răzvadul de Jos, a fost evaluată starea lucrărilor la capela mortuară, iar la Parohia Răzvadul de Sus, s-a hotărât demararea unui proiect similar.

Chiriarhul locului a fost întâmpinat la parohiile vizitate de primarii comunelor respective, care au promis tot sprijinul pentru finalizarea lucrărilor aflate în derulare. 

Ierarhul a efectuat miercuri, 17 mai, o nouă vizită pastorală în parohii ale protoieriilor Târgoviște Nord și Târgoviște Sud. 

La Parohia „Sfântul Gheorghe” din Târgoviște, Înaltpreasfinției Sale i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de restaurare a picturii, a iconostasului de zid și a vizitat casa parohială, iar la Parohia Buzinca a oferit îndrumări cu privire la finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor de restaurare a bisericii și a înlocuirii pardoselii interioare.

La Parohia Valea Voievozilor, chiriarhul a dispus găsirea urgentă a unui loc pentru construirea unei necesare case parohiale, iar la Parohia Simuleasa a evaluat stadiul lucrărilor de restaurare și consolidare a bisericii parohiale. La Parohia „Izvorul Tămăduirii“ din Târgoviște, i-a fost prezentată situația lucrărilor de înlocuire a acoperișului bisericii și a vizitat clădirea multifuncțională, recent reabilitată.

Înaltpreasfinția Sa a luat cunoștință de problemele specifice fiecărei parohii și i-a îndemnat pe slujitorii acestora să aprofundeze proiectele de catehizare parohială și pe cele social-filantropice, precum și să intensifice viața duhovnicească a credincioșilor.