Vizite pastorale la parohii din județul Dâmbovița

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 12 Septembrie 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a vizitat miercuri, 11 septembrie, mai multe parohii dâmbovițene din protoieriile Târgoviște Nord și Găești, unde se desfășoară lucrări de renovare și consolidare, dar și de construcție de așezământ social, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei. 

Primul popas a fost la Biserica „Sfânta Treime” a Parohiei Viișoara din Protoieria Târgoviște Nord, unde ierarhul a evaluat stadiul lucrărilor de reparații la acoperișul lăcașului de rugăciune, precum și al picturii murale interioare, care a fost finalizată. De asemenea, la această parohie a fost completat mobilierul bisericesc și au fost realizate lucrări de împrejmuire a terenului bisericii, unde va fi edificată o clădire multifunc­țio­nală. 

A doua vizită a fost la catedrala din Găești, cu hramul „Sfântul Ierarh Neagoe Basarab”, unde au loc lucrări de pictură exterioară. Totodată, se construiesc și o capelă și o clopotniță. 

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a mers apoi la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” a Parohiei Neajlov. Aici i-a fost prezentat stadiul construcției așezământului social, dedicat activităților social-filantropice parohiale, potrivit sursei citate. 

A urmat Parohia Ionești, unde i-a fost prezentată pictura bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, a cărei recepție finală a fost realizată recent, precum și exteriorul lăcașului, al capelei și al trapezei, care au fost reabilitate. Mobilierul bisericii se află în curs de realizare și se reamenajează curtea interioară. 

Ultimul popas a fost la Mănăstirea Pătroaia, cu hramul „Izvorul Tămăduirii”, unde a verificat situația achiziției terenului ce cuprinde calea de acces din curtea așezământului. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a vizitat pridvorul bisericii și o parte din chilii, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.