Vizite pastorale şi hirotesii în Arhiepiscopia Târgoviştei

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 10 Iunie 2021

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal, a efectuat săptămâna trecută vizite pastorale în cadrul protoieriilor Târgovişte Nord și Târgo­viște Sud, la parohiile „Sfântul Dumitru”, „Sfinţii Voievozi”, Schela Mare, Dărmănești II și Săcuieni. Ierarhul a evaluat stadiul lucrărilor de construcţie, consolidare, amenajare sau de pictură ale bisericilor parohiale, după caz. Împreună cu pre­o­ții slujitori, au fost dezbătute și analizate problemele curente ale acestor parohii, Înalt­prea­sfinția Sa oferind îndrumări cu privire la continuarea și finalizarea lucrărilor curente. De asemenea, a apreciat stră­dania, disponibilitatea și impli­carea jertfelnică a preoților în realizarea lucrărilor edilitare de la parohiile vizitate, se arată pe ­site-ul arhiepiscopiatargovistei.ro.

Ierarhul a vizitat și biserica Pa­rohiei „Sfinţii Împăraţi” din mu­nicipiul Târgovişte, unde a evaluat lucrările recent finalizate de restaurare a picturii, dar și lucrările de la anexa din curtea bisericii. A vizitat, apoi, ferma Ar­hi­episcopiei Târgoviștei din localitatea Ulmi, observând acti­vi­tățile și lucrările gospo­dărești cu­rente. În ambele locații, Înalt­prea­sfințitul Părinte Mitropolit Nifon a apreciat buna implicare a celor responsabili.

Vineri, 4 iunie, Înaltpreasfinţia Sa a hirotesit duhovnici, în Paraclisul Reședinței eparhiale, şase tineri preoţi, recent hirotoniţi. În cuvântul său de învățătură, ­ierarhul a subliniat importanța slujirii preoțești și a aprofundării vieții duhovnicești de la parohii, precum și a catehizării credin­cioșilor, mai ales a tinerelor ge­ne­rații. La final, a dăruit tinerilor duhovnici câte un Molitfelnic și o cruce de binecuvântare.