Vizite pastorale și seri duhovnicești la românii ortodocși din Westfalia, Germania

Un articol de: Marius Nedelcu - 20 Feb 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, i-a vizitat de curând pe credincioșii și clericii români din Protopopiatul Westfalia, Germania. Prima comunitate vizitată a fost Parohia Ortodoxă Românească „Sfânta Treime” din Düsseldorf, Germania. Împreună cu părintele protopop Iosif Rădulescu și alți slujitori, ierarhul a săvârșit Taina Sfântului Maslu, în 7 februarie, și a susținut la final o conferință duhovnicească despre perioada liturgică a Triodului. 

Sâmbătă, 8 februarie, înainte de ședința de lucru cu preoții din Westfalia, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica românească „Sfântul Gheorghe” din Dortmund, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii a hirotonit întru preot pe diaconul Ștefan Irineu Ungureanu, pe seama Parohiei „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Leverkusen. La sfârșitul slujbei a mulțumit parohiei romano-catolice, reprezentată de preotul-vicar Christof Graf și de Markus Stock, pentru faptul că din luna septembrie 2019 a oferit părintelui paroh Ispas Ruja și credincioșilor din Dortmund și împrejurimi spre slujire această biserică.

După Sfânta Liturghie a urmat ședința de lucru a Protopopiatului Westfalia, la Parohia „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou” din Dortmund. Cuvântul Mitropolitului Serafim a fost legat în special de slujirea liturgică și de nevoile pastorale ale românilor din această parte a Germaniei, îndemnându-i pe cei prezenți să intensifice activitatea de slujire liturgică și de formare a unor noi comunități liturgice, a unor noi filii sau parohii, se arată pe site-ul mitropoliei, mitropolia-ro.de.

În seara aceleiași zile, ierarhul a săvârșit Taina Sfântului Maslu în Parohia „Sfântul Spiridon” din Münster, la invitația preotului paroh Dimitrie Ursache, după care a susținut o conferință duhovnicească, ne-a transmis preotul Ispas Ruja.