Volumul „Mitropolitul Iosif Naniescu 1875-1902” va fi lansat joi la Iași

Un articol de: Tudorel Rusu - 09 Martie 2021

Joi, 11 martie 2021, de la ora 11:00, în Sala „Sinaxar” a Ansamblului mitropolitan Iași, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” lansează volumul „Mitropolitul Iosif Naniescu 1875-1902”, publicat în colecția „Historica”. Autorul este părintele doctor Vasile-Lucian Goldan.

Conform www.editura.uaic.ro, alături de autor, invitații care vor vorbi la acest eveniment sunt: prof. univ. dr. pr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași; Andi Mihalache, cercetător științific dr. gr. I, de la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” Iași; și prof. univ. dr. Constantin Dram, directorul Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Volumul reprezintă o expunere sistematică și obiectivă a personalității Mitropolitului Iosif Naniescu, a contribuției sale la revigorarea culturii și a vieții bisericești în Țara Românească şi mai ales în Moldova. Obiectivul cărții îl constituie suplinirea unei cercetări istorice veritabile cu privire la viața și activitatea mitropolitului moldovean în cadrul Mitropoliei Moldovei și Sucevei, analizând activitatea sa ce s-a desfășurat pe mai multe planuri: pastoral, cultural, administrativ și, nu în ultimul rând, politic.