Voluntari braşoveni în sprijinul vârstnicilor și spitalelor

Un articol de: Sergiu Hodaș - 16 Aprilie 2020

Voluntarii parohiilor din Protopopiatul Brașov și ai aso­ciațiilor ortodoxe din Brașov s-au implicat în campania „Dar din suflet pentru seniori”, ini­țiată de Primăria Municipiului Brașov, prin Direcția de Asis­tență Socială. Campania se desfășoară în perioada 8-15 aprilie și are ca scop ajutorarea vârstnicilor vulnerabili, cu venituri mici, din municipiul Bra­șov. Vârstnicii sunt ajutați cu livrarea la domiciliu a unor pachete de alimente esențiale în această perioadă de criză.

În acest sens, 40 de voluntari din cadrul parohiilor Protopopiatului Brașov și ai asociațiilor ortodoxe brașovene s-au alăturat acestei inițiative civice și au răspuns la solicitarea muni­cipalității de a se implica în acest proiect în care sunt cuprinși în total peste 300 de voluntari din municipiul Brașov.

Tot în aceste zile, Protopopiatul Brașov a donat Spitalului de Boli Infecțioase din Bra­șov şi Spitalului Clinic de Copii din Brașov dezin­fectanți și biocide, preoții parohiilor brașo­vene susținând acest demers de sprijinire a unităților medicale prin donații de peste 10.000 de lei și materiale necesare în unitățile medicale.