Voluntariat, artă şi caritate în sprijinul semenilor

Un articol de: Darius Herea - 11 Decembrie 2013

Zilele trecute, în sala de spectacole a Casei de cultură „George Suru“ din Caransebeş a avut loc spectacolul caritabil „Din iubire dăruim iubire“, organizat de Centrul de voluntariat al Episcopiei Caransebeşului în parteneriat cu Casa de cultură „George Suru“ a municipiului şi Clubul de dans sportiv „Magnum Team“, din Reşiţa.

Spectacolul a fost deschis prin prezentarea unui program de dans modern a trei perechi de tineri talentaţi. Seara a continuat cu Trupa de teatru „Credo“ a centrului de voluntariat, condusă de profesorul Petrişor Rada, trupă care a prezentat piesa de teatru „Jocul de cărţi“ şi o piesă de teatru descompus - „Omul din cerc“. La spectacol a fost prezentat şi un monolog, „Telefonul“, iar în încheiere au fost audiate colinde în interpretarea corului Facultăţii de Teologie din Caransebeş.

Întreaga seară a fost dedicată strângerii de fonduri pentru micuţa Ecaterina Urieş, în vârstă de numai 3 ani, beneficiară a Centrului de zi pentru copii al Episcopiei Caransebeşului. Ecaterina suferă de o boală de vedere, iar prin sprijinul participanţilor va putea beneficia de o operaţie care o va ajuta ca în acest an să îl vadă pentru întâia oară pe Moş Crăciun.

Trupa de teatru „Credo“ a luat fiinţă în noiembrie 2010, fiind formată exclusiv din tineri membri ai Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeşului, şi vizează atât aspectul cultural, cât şi cel social-filantropic al activităţii centrului. Aceste manifestări de caritate sunt destinate în special copiilor şi celor bătrâni.