Weekenduri fără taxă pe podul Feteşti-Cernavodă

Data: 04 Iulie 2013

Începând de astăzi, 5 iulie, şi până la 31 august inclusiv, în intervalul vineri, ora 6:00 - duminică, ora 24:00, nu va mai fi percepută taxă pe Autostrada Soarelui. Eliminarea temporară a acestei taxe s-a făcut prin ordin al ministrului delegat pentru infrastructură, în subordinea căruia funcţionează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. În restul săptămânii, pentru o trecere peste Dunăre pe podurile de la Feteşti - Cernavodă, costul unei treceri pentru autoturisme şi vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone  este de 13 lei. În cazul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de cel puţin 12 tone, taxa pentru o trecere este de 91 lei.

În cazul podului Giurgeni - Vadul Oii, taxa pentru o trecere în cazul autoturismelor şi vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone este de 11 lei. În cazul vehiculelor cu minimum patru axe şi masa totală maximă autorizată de minimum 12 tone, taxa este de 64 lei. Taxele de traversare a noului pod de peste Dunăre, Calafat-Vidin, sunt de 6 euro în cazul autoturismelor. Tariful pentru vehiculele cu masa între 3,5 şi 7,5 tone şi maximum 23 locuri este de 12 euro. Cele având între 7,5 şi 12 tone plătesc 18 euro, camioanele de peste 12 tone cu maximum trei axe plătesc 25 euro, iar cele cu patru şi mai multe axe - 37 euro.

Taxele de trecere a podului Giurgiu - Ruse pe partea românească sunt,  în cazul unui autoturism, ca şi pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, de 6 euro sau 26,3 lei. Pentru masa de 3,5-7,5 tone şi pentru microbuzele de transport persoane cu 9-23 de locuri, taxa se dublează. Camioanele cu masa cuprinsă între 7,5 şi 12 tone vor achita 18 euro, iar apoi tariful creşte până la 37 de euro în cazul vehiculelor de peste 12 tone şi cu minimum patru osii.